آسیب شناسی جنبش دانشجوئی 

جنبش دانشجوئی ایران در سراشیبی رکود و بحران فراگیر

پنجاه و نهمین سالروز دانشجو بر جنبش دانشجویان ایران چگونه گذشت؟

نکاتی چند در باب جنبش دانشجوئی ایران

1 - قطعا از شهریور 20 تا این تاریخ تقریبا همه افرادی که رابطه و پیوندی با جنبش‌های این کشور داشته‌اند به این حقیقت اذعان دارند که استارت هر حرکت اجتماعی و سیاسی در کشور ما در دست جنبش دانشجوئی است و تا زمانی که جنبش دانشجوئی ایران به حرکت در نیاید، نه جنبش سیاسی، نه جنبش اجتماعی، نه جنبش دموکراتیک، نه جنبش سوسیالیستی و کارگری ما به حرکت در نخواهد آمد.

2 - غیر از مشروطیت که در خلاء جنبش دانشجوئی شکل گرفته است، تمامی حرکت‏های سیاسی بعد از شهریور 20 از نهضت مقاومت ملی گرفته تا انقلاب ضد استبدادی 22 بهمن و ادامه ان تا جنبش اجتماعی خرداد 88 در همه این‌ها جنبش دانشجوئی نقش پیشتاز و مشعل‏داری داشته است.

3 - در عرصه رکود جنبش‌های داخلی تا زمانی که جنبش دانشجوئی بحران و رکود را پشت سر نگذارد، امکان رکودشکنی در جنبش‌های دیگر وجود نخواهد داشت.

4 دو سال است که 16 آذر روز دانشجو با خاموشی فراگیر دانشجویان همراه است که نشان دهنده وجود بحران و رکود فراگبر در جنبش دانشجوئی ایران است.

5 - چرا جنبش دانشجوئی ایران از بعد از شکست و رکود جنبش اجتماعی خرداد 88 دچار بحران و رکود شد؟

6 - آیا قبول داریم که جنبش دانشجوئی ایران بیشترین هزینه را در جنبش اجتماعی خرداد 88 داده است؟

7 - آیا جنبش دانشجوئی ایران به خاطر ترس از تیغ و درفش، شکنجه و کهریزک و اوین، اعدام و کشتار و تجاوز، ستاره دار شدن و محروم از تحصیل شدن و اخراج و زندان و... گرفتار بحران و رکود شده است و سر در لاک خود فرو برده است؟ تاریخ 80 ساله گذشته این جنبش نشان داده که هیچکدام از این فاکتورها نمی‌تواند جنبش دانشجوئی ایران را زمین گیر و دچار بحران و رکود بکند.

8 - آیا انتقال بحران و رکود رهبری جنبش اصلاحات (که باعث شده تا به شدت این رهبری را دچار تشتت و تفرقه و پراکندگی و پاسفیسیم بکند) به جنبش دانشجوئی عامل بحران و رکود فعلی در جنبش دانشجوئی ایران شده است؟

9 - آیا عدم سازماندهی فراگیر و تشکیلات سراسری عامل بحران زائی و رکود فعلی جنبش دانشجوئی ایران است؟ 

10 - آیا عدم استقلال تشکیلاتی و عدم وحدت استراتژی و عدم وحدت برنامه، عامل رکود فعلی جنبش دانشجوئی ایران است؟

11 - آیا رکود و بحران فعلی جنبش دانشجوئی ایران معلول نداشتن تحلیل مشخص سیاسی از شرایط مشخص امروز ایران و منطقه و بین المللی است؟

12 - آیا رکود و بحران امروز جنبش دانشجوئی ایران معلول نداشتن یک رهبری دموکراتیک و متمرکز و تصمیم گیرنده داخلی جنبش دانشجوئی ایران است؟

13 - چگونه می‌توان در شرایط اختناق امروز ایران وحدت سراسری تشکیلاتی بین جنبش دانشجوئی ایران بوجود آورد؟

14 - چگونه می‌توان در شرایط اختناق امروز ایران یک رهبری دموکراتیک و تصمیم گیرنده جنبش دانشجوئی در داخل ایران بوجود آورد؟

15 - چگونه می‌توان در شرایط امروز ایران وحدت استراتژی و برنامه در سطح جنبش دانشجوئی ایران ایجاد کرد؟

16 - چگونه می‌توان در شرایط امروز ایران توسط تمرکز رهبری هدایتگرانه جنبش دانشجوئی با ترفندهای ضد تشکیلاتی، ضد سازماندهی، ضد هژمونی، ضد انسانی و تفرقه افکنانه رژیم مطلقه فقاهتی با جنبش دانشجوئی ایران برخورد کرد؟

17 - با چه مکانیزمی می‌توان سطح فکری و تئوریک جنبش دانشجوئی ایران را بالا برد؟

18 - با چه مکانیزمی می‌توان بین جنبش دانشجوئی ایران با جنبش‌های کارگری، جنبش اجتماعی و جنبش‌های دموکراتیک ایران پیوند ایجاد کرد؟

19 - با چه مکانیزمی می‌توان خود سانسوری را در میان جنبش دانشجوئی ایران در داخل کشور از بین ببریم؟

20 - چرا جنبش دانشجوئی ایران نسبت به پیوند با جنبش کارگری، جنبش دانش آموزی، جنبش زنان، کارمندان و... بی تفاوت است؟

 

                                                           

21 - چرا جنبش دانشجوئی ایران در طول 34 سال گذشته پیوسته تلاش کرده تا از طریق نهادهای دولتی و رسمی وحدت تشکیلاتی و رهبری و برنامه‏ائی خود را بوجود بیاورد؟

22 - چرا از بعد از شکست جنبش 18 تیر 78 جنبش دانشجوئی ایران هیچگونه حرکت سراسری مستقل دانشجوئی در ایران نداشته‌ایم؟

23 - چرا جنبش دانشجوئی ایران جهت سازماندهی و وحدت تشکیلاتی و وحدت برنامه‏ائی خود تلاش می‌کند بدون طی کردن پروسه مبارزه صنفی توسط مبارزه سیاسی به این هدف دست پیدا کند؟

24 - آیا جنبش دانشجوئی ایران نمی‌داند که مبارزه سیاسی او باید از بستر مبارزه صنفی‌اش بگذرد؟

25 - چرا جنبش دانشجوئی ایران که امروز در زیر ارابه فشار و اختناق و دستگاه سرکوب رژیم مطلقه فقاهتی در حال له شدن است، نمی‌داند که خواسته صنفی فراوانی دارد که تنها با پیوند تشکیلاتی برایش محقق می‌شود؟

26 - چرا هر چه زمان می‌گذرد جریان‏های جنبش سیاسی سعی می‌کنند با یارگیری در جنبش دانشجوئی به جای اینکه پشتیبان جنبش مستقل دانشجوئی باشند، تشکیلات جریان سیاسی خود را جایگزین تشکیلات دانشجوئی بکنند؟

27 - چرا پیوسته سازماندهی جنبش دانشجوئی از طریق برون از جنبش دانشجوئی از رژیم مطلقه فقاهتی گرفته تا جریان‏های سیاسی انجام می‌گرفته است؟

28 - آیا وقت ان فرا نرسیده است که جنبش دانشجوئی ایران پرچم نقد درونی خود را توسط خود دانشجویان بلند کند تا حداقل کارنامه 34 سال گذشته خود را برای حرکت آینده‌اش نقد بکند؟

29 - آیا وقت ان فرا نرسیده است که نشریه سراسری الکترونیک جنبش دانشجوئی که اولین بستر سازماندهی سراسری جنبش دانشجوئی می‌باشد در داخل توسط تمامی دانشجویان در تمامی دانشگاه‏های ایران به صورت روزانه به جامعه ایران و جامعه جهان عرضه بشود؟

30 - آیا وقت ان فرا نرسیده است که مبارزه صنفی سرتاسری دانشجویان ایران به صورت الکترونیک در دسترس جامعه ایران و جامعه جهانی قرار گیرد؟

31 - آیا وقت ان فرا نرسیده است که جنبش دانشجوئی با فراموش کردن مرزهای مذهبی و عقیدتی و قومی خود را به صورت یک خانواده احساس کند؟

32 - بیائیم امروز وحدت سرتاسری تشکیلاتی و برنامه و مبارزاتی جنبش دانشجوئی را به عنوان برنامه حداقلی جنبش دانشجوئی در دستور کار فوری خود قرار دهیم.

33 - بیائیم از امروز همان مقدار ارزشی که برای مبارزه سیاسی دانشجوئی قائل هستیم برای مبارزه صنفی‌اش هم قائل بشویم و این دو را تفکیک ناپذیر بدانیم.

34 - بیائیم وحدت برنامه‏ائی و استقلال جنبش دانشجوئی را شرط اول رهائی از رکود فلج کننده جنبش دانشجوئی بدانیم.

35 - بیائیم پیش از آنکه راه نجات جنبش دانشجوئی را در نسخه‏های بیرونی طلب کنیم، با ایجاد فضای مجازی و نقد جنبش دانشجوئی توسط دانشجو درمان بحران و رکود فعلی جنبش دانشجوئی را از راه حل خود دانشجو پیدا کنیم.

36 - بیائیم به این حقیقت ایمان پیدا کنیم که تا زمانی که پیوند بین جنش‏های سه گانه اجتماعی، دموکراتیک و کارگری ایران زیر هژمونی جنبش دانشجوئی حاصل نشود از دیگ جنبش‌های ایران بخاری بلند نخواهد شد.

37 - بیائیم پیش از آنکه بخواهیم رهبری سیاسی خودمان را از میان جریان‏های برون از جنبش دانشجوئی پیدا کنیم با رابطه دموکراتیک این رهبری جنبش دانشجوئی را از درون خود جنبش دانشجوئی بطلبیم.

38 - بیائیم از زاویه نگاه دانشجو مبارزه صنفی و سیاسی جنبش دانشجویان ایران را تحلیل بکنیم، نه از زاویه جریان‏های سیاسی بیرون از جنبش دانشجوئی.

39 - در شرایط فعلی جنبش دانشجوئی ایران، بزرگ‌ترین عاملی که جنبش دانشجوئی را زمین کرده است تشتت و پراکندگی تشکیلاتی است که بستر ساز نفوذ رژیم مطلقه فقاهتی جهت سرکوب عریان این جنبش شده است.

40 - بیائیم به دانشجو برای جنبش مستقل دانشجوئی فکر کنیم نه به جنبش دانشجوئی برای سربازگیری جریان سیاسی خودمان.

والسلام